Ruimtelijke Vormgeving: out of the box creativiteit

Inez de Zwart is ruimtelijk ontwerper en gespecialiseerd in Ruimtelijke Vormgeving. Ruimtelijke Vormgeving betekent het vormgeven van ruimtes, precies zoals de naam al zegt. Deze ruimtes kunnen ruimtes zijn die gecreëerd worden in een studio. Een huiskamer die je op tv ziet, is bijvoorbeeld zo’n ruimte, maar ook bijvoorbeeld een beursstand, een theaterdecor of het decor van een fotoshoot. Inez ontwerpt decors, props en ruimtes voor theater- en dans voorstellingen, voor videoclips en voor films en fotoshoots. Naast het ontwerpen en vormgeven van ruimte is Inez ook grafisch ontwerper. Inez studeerde Ruimtelijke Communicatie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St Joost in Breda.

ProjectenRuimtelijke Vormgeving

Inez heeft op het gebied van Ruimtelijke Vormgeving en Grafische Vormgeving tal van projecten gedaan, waaronder:

  • Rekwisieten voor theater en film
  • Decorontwerp
  • Interieurontwerp
  • Productvormgeving
  • Grafische Vormgeving
  • Vormgeving van evenementen

Decorontwerper

Inez heeft veel verschillende decors ontworpen in veel verschillende stijlen en met gebruik van verschillende materialen. Ze heeft de decors en rekwisieten van diverse theatervoorstellingen verzorgd. Onder andere voor Jeugdtheater Hofplein, Jeugdproductiehuis Mangrove, Jeugdtheaterschool Teerschoof en Jeugdtheaterschool Rabarber. Voor de videoclip White Swan van Lolly Jane Blue ontwierp zij een duistere sprookjesachtige setting. Voor de telefilm Skin heeft Inez diverse ruimtes ontworpen.

KinderserVies

Naast Ruimtelijke Vormgeving houdt Inez zich ook bezig met Grafische Vormgeving.  Zo is zij verantwoordelijk voor zowel het ontwerp van de bordjes als het ontwerp van het promotiemateriaal van kinderserVies Smeerkeesie. Daarnaast heeft Inez posters en flyers ontworpen voor diverse voorstellingen van Jeugd Product Huis Mangrove in Rotterdam.