Rekwisiteur Inez de Zwart

Inez de Zwart is ruimtelijk ontwerper en rekwisiteur. Een rekwisiteur verzamelt, maakt en zorgt voor alle losse items die gebruikt worden op een set. Dit kan zijn op de set van een film, serie of fotoshoot, of in een theaterproductie.

Decorontwerper en rekwisiteurRekwisiteur

Inez heeft veel verschillende decors ontworpen in veel verschillende stijlen en met gebruik van verschillende materialen. Ze heeft de decors en rekwisieten van diverse theatervoorstellingen verzorgd. Onder andere voor Jeugdtheater Hofplein, Jeugdproductiehuis Mangrove, Jeugdtheaterschool Teerschoof en Jeugdtheaterschool Rabarber. Voor voorstellingen van Jungle Book en Anne Frank en voor Duimelijntje en  Scrooge. Zeer diverse voorstellingen met zeer diverse decors en rekwisieten. Voor de videoclip White Swan van Lolly Jane Blue ontwierp zij een duistere sprookjesachtige setting. Voor de telefilm Skin heeft Inez diverse ruimtes ontworpen. Voor de kinderserie De Reiskoffer van de Cliniclowns was Inez betrokken bij de rekwisieten en decors.

Naast decorontwerp en rekwisiteur voor theater en film doet Inez projecten op het gebied van interieurontwerp, productontwerp, vormgeving van evenementen en grafische vormgeving.

Zo is Inez de ontwerper van Smeerkeesie kinderserVIES. Zij is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp van de bordjes als het ontwerp van het promotiemateriaal. Daarnaast heeft Inez posters en flyers ontworpen voor diverse voorstellingen van Jeugd Product Huis Mangrove in Rotterdam.

Eigen werk

Inez’ eigen werk bestaat onder andere uit dierenschilderijen en -illustraties die in opdracht gemaakt kunnen worden en een eigen sieradenlijn Vriesvak waarin horloge’s en andere elementen zijn “bevroren” in kunsthars. Inez heeft in 2011 haar patisserie diploma gehaald. Haar taarten gebruikt ze bijvoorbeeld voor aankleding van fotoshoots of als rekwisiet.