Inez de Zwart: creatief decorontwerper

Inez de Zwart heeft veel ervaring als decorontwerper en rekwisiteur in de theaterwereld. Ze ontwerpt decors en ruimtes voor theater- en dans voorstellingen, voor videoclips, films en fotoshoots. Inez studeerde Ruimtelijke Communicatie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St Joost in Breda en is sindsdien werkzaam als ruimtelijk ontwerper en grafisch vormgever.

Decorontwerper

DecorontwerperInez heeft veel verschillende decors ontworpen in veel verschillende stijlen en met gebruik van verschillende materialen. Ze heeft de decors en rekwisieten van diverse theatervoorstellingen verzorgd. Onder andere voor Jeugdtheater Hofplein, Jeugdproductiehuis Mangrove, Jeugdtheaterschool Teerschoof en Jeugdtheaterschool Rabarber. Voor voorstellingen van Jungle Book en Anne Frank en voor Duimelijntje en  Scrooge. Zeer diverse voorstellingen met dito decors. Voor de videoclip White Swan van Lolly Jane Blue ontwierp zij de kroonluchters. Voor de telefilm Skin heeft Inez de aankleding/styling gedaan. 

Naast decorontwerp en rekwisieten voor theater en film doet Inez projecten op het gebied van interieurontwerp, productontwerp, vormgeving van evenementen en grafische vormgeving.

Vriesvak sieraden

Inez’ eigen werk bestaat onder andere uit dierenschilderijen en -illustraties die in opdracht gemaakt kunnen worden en een eigen sieradenlijn Vriesvak waarin horloge’s en andere elementen zijn “bevroren” in kunsthars. Inez heeft in 2011 haar patisserie diploma gehaald. Haar taarten gebruikt ze bijvoorbeeld voor aankleding van fotoshoots of als rekwisiet.

Decorontwerper

Bent u op zoek naar een decorontwerper? Met ruime ervaring in de theater- en filmwereld? Dan bent u bij Inez de Zwart aan het juiste adres. Inez kijkt verder dan kaders en genre’s, ze kijkt naar mogelijkheden.